8 Aug. Radium Hot Springs – Golden -Lake Louise – Banff – Icefield Parkway

Radium Hot Springs RV park gaan we weer verlaten, Bas spot na een toiletbezoek 2 herten en staat deze met open mond op zijn gemak te bewonderen, ook hij heeft zijn eerste wildlife spot gedaan.

Hierna vertrokken richting Golden, de korte route naar Banff is helaas vanwege de bosbranden afgesloten. In Golden de voorraden maar weer aangevuld, voldoende water gekocht en eten voor een dag of 4, je weet maar nooit waar je uitkom. De bedoeling is om in de buurt van Lake Louise een campground te vinden.

Na wat tussenstops blijkt al snel dat Lake Louise uitgesloten gaat worden, overal verkeersregelaars en aparte park en rode terreinen ( Overflow parking genoemd).

Dan maar via de Bow Valley park road richting Banff , een kleine kans, Banff is supertoeristisch en dus ook heel druk. Hoe dichter bij Banff hoe “mistiger” het wordt, de gevolgen van alle bosbranden in de regio zijn hier goed te zien en te ruiken. En zoals even later blijkt is de rit kansloos er is totaal geen plek in en om Banff.

Dan maar terug naar Lake Louise om vanaf daar de Icefield Parkway richting Jasper te volgen, maar ook daar weinig kansen, de eerste 3 campgrounds zijn vol,

Maar de vierde is nog plek, snel een plekje gezocht en nu genieten van het uitzicht, wat te drinken erbij, Bas gaat samen met Karin het riviertje bekijken, Jorn gaat even in de relaxstand. De hele dag rijden met de camper is toch vermoeiend, wel heel leuk natuurlijk.

De teller staat ondertussen op 1800 gereden kilometers.

Morgen naar de gletsjer, 75 km verder op en dan terug naar dezelfde campground, nog een dagje genieten van het uitzicht op alle bergen.


Posted in Algemeen by with comments disabled.