7 Aug. Panorama Snow resort – Radium Hot Springs

Vanochtend wakker geworden de parkeerplaats, daar was het toch behoorlijk koud. Na het ontbijt om 7.30 het vaste ritueel, afwassen, slide-outs weer in, Bas en Jorn controleren de vakken aan de buitenkant en doen ze op slot, Karin checkt de kastjes binnen, Bas klapt de spiegels uit en we kunnen weer gaan rijden.

Een korte trip van 15 minuten deze keer, de reden dat we hier gisteravond al waren, staat nu voor ons. Het terrein van Toby Creek Adventures en in dit geval een ATV tocht de bergen in. In 3 uur tijd naar 2800 meter en weer terug over oude mijnpaden en een bezoek aan het oude mijn dorp. Bas achterop bij Jorn en gassen maar, beetje stoffig, maar super om te doen, tijdens de rit springt een hert met 3 jongen over. Bij de top aangekomen even bijkomen en genieten van het uitzicht, voor zover het kan, de gids gaf aan dat er door de ruim 500 bosbranden in British Columbia een soort smog over de bergen hangt. Na dit moment weer met een behoorlijk tempo naar benden, om bij het basiskamp met perslucht een beetje stofvrij gemaakt te worden. Bij het basiskamp kwamen we er ook achter dat we niet de kortste weg via de Kootenay Crossing naar Banff kunnen nemen, de bosbrand in dit gebied zorgt ervoor dat de weg gesloten is. Voor vandaag is dit niet erg we gaan tot aan Radium Hot Springs.

Het RV park hier is voorzien van zwembad e genoeg entertainment, maar ook een eigen overkapping inclusief gas-BBQ. Eerst maar even zwemmen dus, na het eten is Bas naar de filmavond gegaan, om even lekker onderuit gezakt film te kijken met popcorn en limonade.

Morgenochtend maar eens kijken of de weg naar Banff open gaat, zo niet dan gaan we richting Golden en vanaf daar naar Lake Louise en laten we Banff vallen, om vanaf Lake Louise in de richting de gletsjer te rijden.


Posted in Algemeen by with 1 comment.

Pingbacks & Trackbacks