26 augustus – Tofino naar Victoria

Vandaag op pad naar de hoofdstad van Canada, Victoria. Een route van 4 1/2 uur rijden, maar we hebben in Victoria gereserveerd dus we hebben totaal geen haast.
Als eerste gaan we nog een keer naar het regenwoud voor het andere pad, gister was dit niet meer gelukt. Om 8 uur lopen we in het bos en er is nog niemand.
Na een uurtje gaan we verder, de eerste uitdaging is de, voor Canadeze begrippen, smalle bergweg richting Port Alberni, veel scherpe bochten en eigenlijk kan je er niet heel hard rijden.

Nadat we Port Alberni achter ons hebben gelaten gaan we via de Highway 19 naar Victoria, het lijkt wel drukker te worden.
Onderweg stoppen we nog voor wat te eten. Tegen 14.00 uur zit iedereen tegen de slaap te vechten, gelukkig passeren we het BC Forest Discovery Centre.
Een museum wat gaat over de bosbouw en het gebruikte materieel, met ook nog een paar treinen. Er is zelfs een rondrit met een trein.

Na dit bezoek gaan we op pad naar campground West Bay Marine village, een campground die in de baai bij Victoria ligt. Na het inchecken en neerzetten van de camper, kunnen we vanaf onze plek perfect de watervliegtuigen op zien stijgen. Victoria heeft een van de drukste vliegvelden op het water ter wereld, het is de ook de enige die het vliegverkeer heeft moeten staken, omdat er een walvis door de startbaan zwom.

Achter de startbaan lig een groot cruiseschip, welke om half acht weer vertrekt , genoeg te zien dus deze namiddag.


Posted in 2014 by with 1 comment.

Pingbacks & Trackbacks