15 augustus – Lake Louise, Yoho National Park, Icefield Parkway, Columbia Icefield

Vanochtend zijn we vroeg opgestaan zonder te ontbijten de camper ingeschoven,de elektra los en op weg.
De bedoeling is om vroeg bij Lake Louise te zijn, na het mislukte avontuur van gister.

Wederom via de Bow Valley Parkway, we moeten toch een keer een beer tegenkomen 🙂 .
Bij Lake Louise aangekomen was er gelukkig een heel leeg parkeerterrein, dus dat komt goed uit.
Jammer genoeg was het wel weer om de regenjassen aan te doen en ook hing de bewolking nog heel laag, weinig veelbelovend.

Bij het meer staand verscheen er op sommige plekken een beetje zon, waardoor we ons wel voor kunnen stellen dat dit bij mooi weer echt een superplek moet zijn.
Maar nu dus niet en aangezien de bussen met de fotocamerabevolking ook weer waren gearriveerd was het tijd om op weg te gaan naar Yoho National Park

[singlepic id=75 w=320 h=240 float=center]

Tijdens de rit ernaar toe nog even een stop op de Kicking Horse Pass, om de Spiral Tunnels te bekijken, dit is een spiraalvormige spoortunnel om de anders te steile helling te beklimmen.
Met een beetje geluk zie je de trein, vanwege de lengte, aan de ene kant er in gaan en kruist deze zichzelf bij het uitkomen van de tunnel.

Na deze korte stop, een bezoek aan wederom een prachtige waterval in Yoho National Park.

[singlepic id=76 w=320 h=240 float=center]

Na dit waterspektakel op naar de Icefield Parkway en dan in het bijzonder het Columbia Icefield, hier hebben we een tour geboekt met een opgevoerde stadsbus met 6 wielaandrijving, om op de gletsjer zelf te komen. Het Columbia Ice Field Discovery Center heeft 22, van de in totaal in de wereld 23 stuks, Ice Explorers welke om het kwartier de gletsjer op en af gaan, de Ice Explorer heet een prijskaartje van 1.5 miljoen Can Dollar en is speciaal voor deze bezienswaardigheid gebouwd.

[singlepic id=80 w=320 h=240 float=center]

Het is echt geweldig om dan op een gletsjer te staan welke net zo hoog is als de Eiffeltoren, voor Bas een mooi moment om even met ijs te kunnen gooien. Nog even snel een slok van het gletsjerwater en dan is het al weer tijd om naar benden te gaan.
Beneden aangekomen moeten we snel nog in de volgende bus om een wandeling te gaan maken over de Glacier Skywalk, dit is een brug over een ravijn hangend met een glazen bodem, waar Bas en Jorn snel overheen zijn gegaan. Na dit avontuur weer terug naar het Columbia Centre.

Het was inmiddels al zes uur geweest en we waren pas op de helft van de route naar Jasper, gelukkig was het mmogelijk om op een gedeelte van het parkeerterrein de camper neer te zetten voor de overnachting. Ok het is gewoon een plak asfalt met nog 30 andere campers erop, maar je slaapt wel aan de voet van een gletsjer.

[singlepic id=85 w=320 h=240 float=center]


Posted in 2014 by with 5 comments.

Pingbacks & Trackbacks