9 augustus – Kamloops

Vandaag op weg richting Clearwater, bij het eerste vergezicht over de Goldstream Valley wordt onze camper belaagd door een bus met Chinezen, die allemaal op de foto willen met de camper. Weg rustig genieten van het uitzicht 🙁 . Na nog een paar vragen over de camper zijn we snel ingestapt om onze weg te vervolg.

Door het plaatsje Kamloops heen rijdende valt ons oog op een bordje van de Kamloops Heritage Railway, daar moeten we natuurlijk even kijken.
img_7914-small

Na het bezoek aan deze 102 jaar oude stoomlocomotief, was het tijd om even te lunchen, dus de stoelen uit de camper op het parkeerterrein (we stonden dwars op 4 plekken) en de oven aan voor pizza en een broodje, hoe bedoel je bewegingsvrijheid.
Na deze pauze ging de trip weer verder langs de spoorlijn waar treinen overheen gingen met een kleine 100 wagons.

De volgende stop was een natuurgebied welke in 2003 door brand voor een groot gedeelte verwoest was, dit was nog steeds te zien, er staan alleen maar zwarte boomstammen en wat groene struikjes.

We staan nu op camground Rivermount, tussen de weg aan de ene kant en aan de andere kant de Thompson River me daar weer achter de spoorbaan. Morgen naar Wells Gray park.

vernon-kamloops-clearwater


Posted in 2014, Campground, Route by with 3 comments.

Pingbacks & Trackbacks